пʼятницю, 21 лютого 2020 р.




















Про проведення тренінгу «Ключові уміння ХХІ століття»

14 лютого цього року для директорів опорних закладів загальної середньої освіти області проведено за матеріалами Британської ради в Україні  тренінг «Ключові уміння ХХІ століття» (тренери – Іванюк Т.Г. та Кондирєва М.М.).
Мета заходу - надання освітніх послуг щодо ознайомлення з новими підходами до стандарту формування ключових умінь учнів ХХІ століття у процесі освіти в умовах запровадження Нової української школи; залучення педагогічних працівників  до спільного пошуку ефективних шляхів фахового розвитку та розробки зразків навчального матеріалу  для використання його у освітньому процесі відповідно до вимог нормативно-правової бази та формування особистості, готової  приймати виклики сучасного суспільства.
Під час виконання різних активностей було порушено проблеми визначення стратегії удосконалення розвитку ключових умінь учнів ЗЗСО (управлінський аспект) та усвідомлення значущості розвитку таких умінь у освітньому процесі, наприклад: глибинне навчання та розвиток уяви і критичного мислення  на основі піраміди Блума, організація співпраці на основі спілкування тощо. Робота в ротаційних групах, обговорення питань, ігрові елементи, захист власних точок зору домінували у роботі…
Результатом роботи стали цінні знання, практичні уміння та свіжий погляд на освітній процес очима членів суспільства, учителів, батьків та учнів – відтак нові ідеї щодо управлінських рішень.


Немає коментарів:

Дописати коментар