четвер, 1 лютого 2018 р.


Про підсумки ІІ туру всеукраїнського конкурсу "Учитель року" у номінації "Українська мова і література"

Найщиріші вітання переможцям!!!

На виконання Указу Президента України від 29 червня 1995 року № 489  «Про всеукраїнський конкурс «Учитель року», відповідно до Положення про всеукраїнський конкурс «Учитель року», затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 11 серпня 1995 р. № 638, наказів Міністерства освіти і науки від 19.06.2017 №866 «Про проведення всеукраїнського конкурсу «Учитель року – 2018», управління освіти і науки обласної державної адміністрації від 18.10.2017 № 298 «Про організацію та проведення всеукраїнського конкурсу «Учитель року - 2018», з метою підтримки творчих учителів в області проводиться конкурс «Учитель року - 2018», учасники якого зареєструвалися на платформі Конкурсу і створили профіль в освітній мережі для вчителів Microsoft: у номінації «Українська мова  і література» - 76 осіб, «Німецька мова» - 54 особи, «Фізика» -   48 осіб, «Фізична культура» - 51 особа.  
З 20 листопада  до 15 грудня 2017 року І тур конкурсу поводився  в закладах освіти, професійно-технічних навчальних закладах та вищих навчальних закладах І-ІІ рівнів акредитації області. Його переможці (21 учитель української мови і літератури, по 20 учителів німецької мови і фізики, 19 учителів фізичної культури) стали учасниками відбіркового етапу ІІ туру цього конкурсу, який стартував 26 грудня 2017 року в Тернопільському обласному комунальному інституті післядипломної педагогічної освіти. Тестові завдання з фахової майстерності і практичну роботу конкурсанти – учителі української мови і фізичної культури – виконали  26.12.2017, а учителі німецької мови та фізики – 27.12.2017. Триває робота членів журі ІІ туру конкурсу щодо експертного оцінювання матеріалів досвіду роботи учасників конкурсу, перелік яких визначено  Положенням про Всеукраїнський конкурс «Учитель року» і які  розкривають систему роботи, ідеї, методи та технології навчання. 
За результатами участі у відбірковому етапі ІІ туру конкурсу у кожній номінації буде визначено по п’ять осіб, які набрали найбільше балів.
У номінації «Українська мова і література переможцями стали:
1.        Кольба Галина Ярославівна, учитель Бучацької ЗОШ І-ІІІ ст. № 2;
2.        Шпак Наталія Василівна, учитель Сосулівської ЗОШ І-ІІ ст. Чортківського району;
3.        Романюк Оксана Леонтіївна, учитель Андрушівського НВК «загальноосвітній навчальний заклад І-ІІІ ст. – ДНЗ» Шумського району;
4.        Шеремета Віта Валеріївна, учитель Кременецького НВК «Гімназія ­– ЗОШ І ст.»;
5.        Петрокушин Руслана Володимирівна, учитель Тернопільської ЗОШ І-ІІІ ступенів № 16 імені Володимира Левицького.

21 – 22 січня 2018 року проводився заключний етап ІІ туру цього конкурсу. Зазначені вище п’ять учасників успішно пройшли відповідні випробування: складали навчальний проект на одну із запропонованих тем, у рамках методичного практикуму будували ментальну карту уроку української мови у  11 класі на запропоновану тему, проводили уроки української літератури у десятих класах Тернопільської Української гімназії імені Івана Франка та Тенопільській загальноосвітній школі І-ІІІ ступенів № 3 з поглибленим вивченням іноземних мов.
За підсумками виконання перелічених завдань, переможцем ІІ туру конкурсу «Учитель року – 2018» визнано Петрокушин Руслану Володимирівну.
Під час чергової та позачергової атестації фіналістів II туру членам атестаційних комісій буде рекомендовано узяти до уваги результати участі в Конкурсі (щодо присвоєння кваліфікаційних категорій і педагогічних звань, нагородження відзнаками управління освіти і науки облдержадміністрації та Міністерства освіти і науки України).

Немає коментарів:

Дописати коментар