середу, 21 лютого 2024 р.

Про вебінар «Новий формат підручників з української мови для 7 класу НУШ. Як працювати? Авторський погляд О. Заболотного»

 





20 лютого 2024 року майже 60 учителів української мови і літератури закладів освіти Тернопільської області – учасників інноваційного освітнього проєкту всеукраїнського рівня «Розроблення і впровадження навчально-методичного забезпечення для закладів загальної середньої освіти в умовах реалізації Державного стандарту базової середньої освіти» (у 2023-2024 навчальному році працюють у 7-х пілотних класах), учителів української мови і літератури закладів загальної середньої освіти області (у 2024-2025 навчальному році працюватимуть у 7-х класах) узяли участь у вебінарі «Новий формат підручників з української мови для 7 класу НУШ. Як працювати? Авторський погляд О. Заболотного», який було проведено на платформі сервісу відеоконференцій Google Meet.

Метою заходу є надання учителям української мови і літератури науково-методичної та організаційно-технічної допомоги з актуальних питань упровадження Державного стандарту базової середньої освіти в освітній процес, зокрема конкурсного відбору підручників з української мови і української літератури для 7 класу; створення умов для професійного розвитку і зростання педагогічної майстерності учителів мовно-літературної освітньої галузі.

Початком роботи слугувало ознайомлення учасників вебінару зі змістом та регламентом роботи (Майя КОНДИРЄВА, методист, в. о. завідувача відділу методики навчальних предметів суспільно-гуманітарного та естетичного циклів ТОКІППО). Мотиватором успішної роботи – акценти на актуальних питаннях упровадження Державного стандарту базової середньої освіти (мовно-літературна освітня галузь) та особливості конкурсного відбору підручників для 7 класу (Ольга КОГУТ, заступник директора  з науково-педагогічної, навчальної роботи та інформаційно-комунікаційних технологій ТОКІППО, доцент, кандидат філологічних  наук).

Змістове наповнення заходу щодо реалізації концепції НУШ в підручниках «Українська мова. 7 клас» та «Українська література. 7 клас»  у своєму  виступі  розкрив представник авторських колективів підручників – Олександр ЗАБОЛОТНИЙ, поділившись своїми міркуваннями про те, як зробити уроки укораїнської мови і літератури у 7 класі захопливими та ефективними в умовах викликів сьогодення, і свої міркування підкріпивши цікавити матеріалами з новостворених підручників.

Подячні слова адресуємо авторським колективам підручників для 7 класу НУШ з української мови  і літератури та методистам видавництва «Генеза» за можливість ознайомитися з особливостями використання згадуваних навчальних книг для забезпечення належного рівня вивчення навчальних предметів, учителям української мови і літератури ЗЗСО області – за виявлену зацікавленість презентованими матеріалами.

Немає коментарів:

Дописати коментар