четвер, 9 лютого 2023 р.

Про НМТ 2023 року

Цього року, як і у 2022-му, проведення традиційного ЗНО в Україні неможливе через безпекову ситуацію. Організатори тестування спільно з Міністерством освіти і науки дещо змінили модель національного мультипредметного тесту (НМТ). Як і минулого року, випускники складатимуть три предмети, утім у 2023-му одна з дисциплін буде на вибір (історію України вилучили з переліку обов’язкових). Таке рішення викликало дискусію у суспільстві. В УЦОЯО пояснюють зміни тим, що саме українська мова та математика мають найвищу прогностичну валідність під час тестування, а тому є обов'язковими. "Українська правда. Життя" з'ясовувала, як цьогоріч проходитимуть вступні іспити.

Про кількість предметів НМТ, час на виконання НМТ, результати НМТ, коефіцієнти та пороги НМТ, реєстрація на НМТ, кількість сесій НМТ, проведення НМТ в Україні та за кордоном, універсальність предмета НМТ на вибір вступника, використання результатів ЗНО/НМТ минулих років йдеться ТУТ.

Про те, яким буде зміст завдань блоку НМТ з української мови, яка структура блоку НМТ з української мови, як будуть оцінювати завдання блоку НМТ з української мови, як підготуватися до виконання завдань блоку НМТ з української мови, читайте ТУТ.

Про 15 інформаційних ресурсів з української мови і літератури йдеться ТУТ.


Немає коментарів:

Дописати коментар