пʼятницю, 25 лютого 2022 р.

Про презентацію підручників української мови і літератури редакції газети «Підручники і посібники»

 




23 лютого 2022 року у Тернопільському ОКІППО на платформі сервісу відеоконференцій Google Meet учергове проведено вебінар «Навчально-методичний супровід учителів в умовах реалізації Державного стандарту базової середньої освіти: особливості упровадження в Новій українській школі (5 клас)».

Мета цього заходу - надання інформативної та методичної допомоги учителям української мови і літератури закладів загальної середньої освіти області; забезпечення індивідуально-особистісного та професійно-діяльнісного рівнів підготовки педагогів, формування професійних компетентностей галузевого спрямування в умовах реалізації нового Державного стандарту базової середньої освіти; ознайомлення словесників з особливостями  організації  навчального процесу з української мови і літератури у 5 класах НУШ за модельними програмами мовно-літературної освітньої галузі та навчально-методичними комплексами з української мови редакції газети «Підручники і посібники».

Учасниками вебінару стали більше шістдесяти учителів української мови і літератури закладів загальної середньої освіти області та педагоги закладів освіти – учасників інноваційного освітнього проєкту всеукраїнського рівня «Розроблення і впровадження навчально-методичного забезпечення для закладів загальної середньої освіти в умовах реалізації Державного стандарту базової середньої освіти».

Задля актуалізації роботи учасників заходу Майя КОНДИРЄВА (методист,   в. о. завідувача відділу методики навчальних предметів суспільно-гуманітарного та естетичного циклів  ТОКІППО) інформувала про побажання плідної праці щодо підвищення рівня професійних компетентностей учителів української мови і літератури у контексті пріоритетних завдань розвитку мовно-літературної освітньої галузі регіону від Ольги КОГУТ (заступника  директора ТОКІППО, кандидата філологічних наук, доцента) та порушила проблему компетентнісного потенціалу мовно-літературної освітньої галузі, обов’язкових результатів навчання з української мови і літератури згідно з Державним стандартом базової середньої освіти (2020).

Авторський колектив у складі Лесі ГАПОН (консультанта Тернопілького комунального методичного центру науково-освітніх інновацій та моніторингу, кандидата філологічних наук), Олександри ГРАБОВСЬКОЇ (учителя української мови і літератури Тернопільської Української гімназії ім. Івана Франка Тернопільської міської ради Тернопільської області), Ольги ПЕТРИШИНОЇ (доцента кафедри української мови та методики її навчання Тернопільського національного педагогічного університету імені Володимира Гнатюка, кандидата філологічних наук), Ольги ПІДРУЧНЯК (учителя української мови і літератури  Тернопільської класичної гімназії Тернопільської міської ради Тернопільської області) презентували підручник «Українська мова. Підручник для 5 класу закладів загальної середньої освіти», який створено відповідно до модельної програми «Українська мова. 5 – 6 класи» (автори: Заболотний О. В., Заболотний В. В., Лавринчук В. П., Плівачук К. В., Попова Т. Д.). Авторки підручника детально, доступно й цікаво розкрили сутність авторської концепції реалізації вимог модельної програми на сторінках підручника української мови в контексті пріоритетних компетентностей НУШ.

На завершення роботи учасникам заходу було надано можливість узяти участь у «круглому столі» «Актуальні питання навчання української мови і літератури в умовах упровадження нового Державного стандарту базової середньої освіти».

Ознайомитися зі змістом підручників з української мови інших авторів і авторських колективів можна ТУТ. 

Ознайомитися зі змістом підручників з української літератури інших авторів і авторських колективів можна ТУТ.

Немає коментарів:

Дописати коментар