вівторок, 20 квітня 2021 р.

Про майстер-клас «Основні аспекти мовленнєво-методичної компетентності сучасного педагога» у рамках роботи ІV Міжнародної науково-практичної конференції «Розвиток професійної майстерності педагога в умовах нової соціокультурної реальності»

 


 

16 квітня 2021 року у рамках роботи ІV Міжнародної науково-практичної конференції «Розвиток професійної майстерності педагога в умовах нової соціокультурної реальності» проведено як одну із форм короткострокового підвищення кваліфікації майстер-клас методиста відділу методики навчальних предметів та професійного розвитку педагогів Кондирєвої М. М. «Основні аспекти мовленнєво-методичної компетентності сучасного педагога».

Мета цього заходу – надання освітніх послуг для забезпечення належного рівня сформованості мовленнєво-методичної компетентності учителя в умовах запровадження Нової української школи; залучити словесників до спільного пошуку ефективних шляхів підвищення рівня майстерності мовлення, який вбирає в себе і розвиток творчих здібностей, і досягнення культури усного та писемного мовлення з урахуванням вимог нової редакції правопису української мови (2019) та розробки зразків навчального матеріалу  для використання його у освітньому процесі відповідно до вимог сучасної мовної освіти.

Присутніх було ознайомлено з основними сучасними проблемами культури мовлення, історією дослідження формування культури професійного мовлення педагога, аспектами удосконалення мовленнєво-методичної компетентності учителя (акцентуаційним, орфографічним, лексичним, граматичним) та методичної термінології, особливостями різних жанрів мовлення педагогів. Задля формування навичок удосконалення культури власного мовлення учасникам заходу будо запропоновано вправи для самодіагностики особливостей слововживання та наголошення слів, лайфхаки щодо підготовки успішного виступу (за Лоуренсом Стаунтом).

Найбільше зацікавлення викликали  активності «Метод Кіплінга» та «Чутки», які сприяли ознайомленню зі змістом модулів тренінгу і які можна застосовувати у роботі з учнями для формування критичного мислення.

Технічний супровід проведення заходу здійснила методист центру інформатики, інформаційно-комунікаційних технологій і дистанційної освіти ТОКІППО Мочук О. Б.

Немає коментарів:

Дописати коментар