четвер, 16 листопада 2023 р.

Про підвищення кваліфікації учителів-словесників сьомих пілотних класів

 








13, 14 листопада 2023 року у Тернопільському ОКІППО  відбулося підвищення кваліфікації учителів  української мови і літератури, зарубіжної літератури, інтегрованих курсів  (мовно-літературна освітня галузь), які реалізують інноваційний освітній проєкт всеукраїнського рівня «Розроблення і впровадження навчально-методичного забезпечення для закладів загальної середньої освіти в умовах реалізації Державного стандарту базової середньої освіти», за програмою «Професійна діяльність учителя української мови і літератури, зарубіжної літератури,  інтегрованих курсів із забезпечення якісної, сучасної та доступної загальної середньої освіти у 7-их пілотних  класах НУШ». Підвищували свою кваліфікацію 29 учителів з восьми ЗЗСО області.

Посібник про подолання освітніх втрат І. Хворостяного

Посібник про подолання освітніх втрат Т. Яценко

13 листопада роботу було розпочато у очному режимі щодо реалізації практичного модуля «Організація освітнього процесу з навчальних предметів/інтегрованих курсів (мовно-літературна освітня галузь)» (Кондирєва М. М., методист, в. о. завідувача відділу методики навчальних предметів суспільно-гуманітарного та естетичного циклів ТОКІППО). У рамках роботи відбулася творча зустріч з кандидатом педагогічних наук, провідним науковим співробітником відділу навчання української мови та літератури Інституту педагогіки НАПН України, однією з укладачок підручників для 5, 6 і 7 класів НУШ Слижук О. А.,  яка акцентувала увагу на навчально-дидактичній базі з української мови, української літератури, зарубіжної літератури, інтегрованих курсів. Зацікавив словесників виступ  учителя української мови та літератури, директорки Богданівського ОЗЗСО Чернігівської селищної ради Бердянського району Запорізької області Івашини Г. М.,  яка звернула увагу на специфіку навчання, виховання та розвитку учнів/учениць 7-их пілотних класів на уроках словесності та особливості формувального і підсумкового оцінювання навчальних досягнень здобувачів освіти. Крім того, було порушено питання щодо використання штучного інтелекту у освітньому процесі.

14 листопада роботу було продовжено на платформі сервісу відеоконференцій Google Meet у онлайн-режимі задля реалізації модуля «Організація освітнього процесу у рамках циклу базового предметного навчання за Державним стандартом базової середньої освіти (мовно-літературна освітня галузь)». Учителі-словесники мали змогу почути настанови-поради щодо реалізації програмних вимог від укладачів програм –   доктора педагогічних наук, завідувача відділу навчання української мови та літератури Інституту педагогіки НАПН України Горошкіної О. М., доктора педагогічних наук, головного наукового співробітника відділу навчання української мови та літератури Інституту педагогіки НАПН України Яценко Т. О., кандидата педагогічних наук, учителя-методиста, директора Пристоличного центру професійного розвитку педагогічних працівників Бориспільського району Київської області Тригуб І. А. Своїми напрацюваннями за наслідками участі у проєкті щодо творення сучасного дизайну уроку літератури поділилася учитель української мови та літератури, зарубіжної літератури Тернопільської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів    № 14 імені Б. Лепкого Тернопільської міської ради Тернопільської області Максим'як С. М.

На завершення роботи учителі узяли участь у роботі круглого столу «Специфіка реалізації Державного стандарту базової середньої освіти у 7 класі (мовно-літературна освітня галузь)» для підбиття підсумків роботи, обговорення тонкощів організації освітнього процесу у 7-их пілотних класах, висловлення зауваг і побажань щодо співпраці у подальшому.

 

Немає коментарів:

Дописати коментар