середа, 3 липня 2024 р.

Учитель-блогер: як Instagram змінює зоресвітовий образ учителя (Освіторія рекомендує)

 Instagram дає свободу й відповідальність. Учителі-блогери рекомендують літературу, постять збори на ЗСУ, проводять благодійні акції, стають поштарями для дітей і військових, словом, тримаються самі й на них тримається все. Шалені гроші інфлюенсер цієї ніші не заробляє, проте має відчуття, що несе корисний і дотепний контент своїй аудиторії. Креативна агенція Або.Освіта поговорила з пʼятьма вчителями-блогерами про те, як вони починали роботу «в другу зміну», що приніс їм особистий бренд і що точно є табу для вчительського блогу.

Авторки тексту: комунікаційниця Софія Касьяненко, креативна стратегиня Оксана Беседа

Гра Hamster Kombat: чим небезпечний для українських дітей хом’як-шпигун із росії (дослідження Освіторії)

 

Про Hamster Kombat в Україні не чув хіба той, хто місяцями не заходить у TikTok, Instagram чи Telegram. Ця приваблива для підлітків гра поєднує одразу два цупкі тригери: обіцянка швидкого заробітку та релакс-ефект. Чи отримає бодай хтось із гравців «натапану» криптовалюту — ще велике питання. Але є і беззаперечне зло: цей хом’як — зухвалий шпигун. Адже гра зроблена в рф та загрожує безпеці українців: збирає дані користувачів і може оприлюднити їх у будь-який момент за вимогою російських силовиків. Чи варта такого ризику онлайн-забавка? Чому деякі підлітки тяжіють до ігрозалежності та як на це можуть екологічно вплинути дорослі? Освіторія.Медіа досліджує актуальні питання разом із психологинею Анною Кірєєвою.

Що читати влітку для душі: поради від Освіторії

 

Разом з учителем, літературознавцем і поетом Олександром Черкасом складено список літератури: сучасний, ошелешливо-цікавий і ні краплі не нудний. Гарантуємо нуль позіхань над сторінками і максимум насолоди для душі! Для найкращого засвоєння літератури рекомендуємо гамак, тінистий садок, цебрик черешні та горнятко липового чаю.

Спікер:

Олександр Черкас,
викладач Київського військового ліцею та School To Go, поет, фіналіст Global Teacher Prize Ukraine