вівторок, 22 червня 2021 р.

Про проведення для учителів української мови і літератури онлайн-тренінгу «Змішане та дистанційне навчання української мови і літератури»





Відповідно до плану роботи Тернопільського ОКІППО 22 червня 2021 року для учителів української мови і літератури ЗЗСО об’єднаних територіальних громад на платформі сервісу Google Meet проведено онлайн-тренінг «Змішане та дистанційне навчання української мови і літератури».

Мета цього заходу – надання освітніх послуг щодо роз’яснення нормативної бази запровадження в освітній процес змішаного та дистанційного навчання для забезпечення належного рівня мовно-літературної освіти; розвиток інформаційно-цифрової компетентності учителів словесності для оволодіння відповідним інструментарієм, вибору засобів комунікації, комп’ютерних програм, онлайн-сервісів для організації освітнього процесу.

Під час роботи учасникам тренінгу (згідно з реєстрацією понад 50 осіб) було презентовано інформацію про форми дистанційного навчання та модель перевернутого класу як інструменат організації  змішаного навчання (викладач кафедри змісту і методик навчальних предметів ТОКІППО, кандидат педагогічних наук Колодійчук О. Я.); загальні принципи, засоби та інструментарій дистанційного навчання української словесності (методист відділу методики навчальних предметів та професійного розвитку педагогів ТОКІППО Майя Кондирєва); розвиток успішної інноваційної особистості у процесі мовно-літературної освіти засобами інформаційно-комунікаційних технологій (учитель української мови та літератури Заліщицької державної гімназії м. Заліщики Тернопільської області, кандидат філологічних наук,  лауреат заключного туру всеукраїнського конкурсу «Учитель року – 2021» у номінації «Українська мова і література» Зубик Н. В.).

Для встановлення зворотного зв’язку словесники виявили активність під час виконання вправ  «Алгоритм професійного успіху учителя словесності» (для укладання карти мрій учасників тренінгу для знайомства); «Візуальна шпаргалка» (для укладання чек-листа онлайн-уроку); «Троянда і шипи» (для рефлексії щодо цікавих й корисних фрагментів тренінгу та фрагментів, які стимулювали бажання самовдосконалюватися).

На завершення роботи тренінгу філологам було запропоновано обмін думками щодо особливостей роботи з порушеного питання.

Інформацію про проведений захід, методичні рекомендації буде розміщено на головній сторінці блогу «Паланка словесника», а також – покликання, за яким можна переглянути відеозапис онлайн-зустрічі на ютуб-каналі.


Немає коментарів:

Дописати коментар