вівторок, 1 жовтня 2019 р.


Проведено практикум щодо обговорення проблем підвищення рівня якості мовно-літературної освіти


30 вересня цього року у Тернопільського ОКІППО (вул. В. Громницького, 1, м. Тернопіль) для учителів української мови і літератури, які працюють у 5 – 11 класах, проведено практикум «Учнівське висловлення: якісна перевірка, профілактика помилок та робота над ними».
Мета цього заходу - ознайомити учасників заходу із науково-методичними вимогами  щодо якості перевірки усних та письмових учнівських висловлень для діагностико-мотиваційно-вимірювального визначення рівня навченості учнів; узагальнити відомості про типи помилок, особливості їх класифікації; спонукати учителів-словесників до запровадження у систему роботи ефективних організаційних та технологічних інновацій щодо профілактичної роботи із запобігання помилкам та роботи над помилками, спрямованих на підвищення рівня мовно-літературної в умовах становлення Нової української школи.
У рамках заходу було висвітлено теоретичний (функції та критерії оцінювання змісту і мовного оформлення усних та письмових висловлень учнів на уроках української мови і літератури) та практичний аспект (проблема кваліфікування типів помилок, зокрема логічних, фактичних, орфографічних (повторювальних, однотипних, грубих і не грубих), пунктуаційних, лексичних, граматичних, стилістичних; як уникати граматичних помилок; як уникати лексичних помилок) аспект. Для відточення практичних навичок присутнім було запропоновано здійснити еталонне оцінювання прикладів власних висловлень учнів та організовано міні дискусію Я роблю так…». Добрими помічниками на завершальному етапі роботи були посібники Калинич Олеся Василівна, учителя української мови і літератури Хустської гімназії-інтернату Закарпатської області, заслуженого учителя України, переможця фінального етапу Всеукраїнського конкурсу «Учитель року – 2015» у номінації «Українська мова і література».


Немає коментарів:

Дописати коментар