понеділок, 4 травня 2020 р.

Освоюємо нові місця для віртуального діалогу у час тотальної діджеталізації


Створено віртуальну інтерактивну дошку 

"Нотатник методичного працівника" 

Для перегляду скористайтеся QR-кодом.

Для додавання на стіну інформації необхідно двічі клікнути на вільному місці дошки, після чого з’явиться фрейм, у який ви зможете додати напис, посилання, знімок з веб-камери або файл з комп’ютера. Ширина фрейму регулюється мишкою. Доступ створювати повідомлення надано для усіх охочих діалогувати щодо методики навчання української мови і літератури і організації методичної роботи.

Інтерактивні он-лайн дошки або стіни з’явилися у 2006 – 2007 роках. і дотепер продовжують набувати популярності у педагогів.  "Падлет" - це можливість для обміну ідеями, матеріалами за допомогою стікерів, у яких можна писати текст, додавати фото і відео, посилання; це інструмент для навчання. Доступ до нього можливий  з будь-якого пристрою.

Відповідно до послідовних рекомендацій, уміщених за адресою  http://osnova.com.ua/items/item-november-2016/index.html дізналася про принципи та прийоми роботи з дошкою "Падлет" (реєстрація, оформлення, створення, редагування й видалення постів, організація спільного доступу користувачів до дошки, для її експорту), методику застосування цього сервісу в освітньому процесі, можливості інструментів сервісу на прикладах фрагментів навчальних занять і виховних заходів, зразки розроблених віртуальних інтерактивних дощок.
Готуючись до чергового методичного заходу, згідно з планом роботи інституту на 2020 рік, вирішила створити віртуальну дошку оголошень "Нотатки методичного працівника"(Співпрацюємо з учителями-словесниками) для того, аби започаткувати діалог між методичними працівниками і учителями-словесниками як реакцію на виклики сьогодення для ініцювання невідкладних заходів. Отож пропоную використовувати зазначений вище віртуальний продукт (стіну оголошень) як майданчик для «мозкового штурму» щодо методичних ідей .


Немає коментарів:

Дописати коментар