вівторок, 28 квітня 2020 р.

Освіта на карантині: дистанційне завершення навчального року і освітні перспективи




2019/2020-ий навчальний рік, безперечно, увійде в історію, адже пандемія коронавірусу вплинула на звичний уклад закладів освіти та усі процеси, які відбуваються з року в рік за звичним планом. Доведеться забути про те, як було колись і адаптовуватися до нових умов навчання, складання іспитів, проведення випускних тощо. Загальнонаціональний карантин продовжили до 11 травня, тож «Галичина» з’ясувала, якими стануть звичні освітні процеси в умовах карантину.

С. Христофор Буштин, голова Комісії УГКЦ у справах освіти і виховання, організатор першої католицької школи в Києві, уже здійснив дослідження щодо дистанційного навчання і виявив, що українські вчителі не йдуть у ногу з часом.
Тим часом розроблено покрокову інструкцію "Як технічно організувати дистанційне навчання". Як зберегти баланс теорії і практики, різних типів завдань і при цьому захопити учнів - про це під час трансляції на сторінці “Нової української школи” розповіла Оксана Пасічник, учителька інформатики ліцею “Сихівський”, учасниця робочої групи з розробки Державного стандарту освіти для НУШ.
Беззаперечно, інтерес у філологів викличуть матеріали, про які йдеться у статті "Дистанційне навчання школярів. Корисні лінки" .

Немає коментарів:

Дописати коментар