четвер, 26 листопада 2020 р.

Про проведення майстер-класу «Технологічний підхід до планування освітнього процесу з української мови і літератури»

 




26 листопада 2020 року, відповідно до плану роботи Тернопільського ОКІППО, на платформі сервісу відеоконференцій Google Meet було проведено майстер-клас  «Технологічний підхід до планування освітнього процесу з української  мови і  літератури» за участі майже 20 консультантів центрів професійного розвитку педагогічних працівників з питань професійного розвитку учителів української мови і літератури та творчих учителів-словесників ЗЗСО області.

Методичні рекомендації учасникам заходу.

Мета заходуузагальнити і систематизувати відомості про особливості організації та управління пізнавальною діяльністю на основі структурно-логічних технологій навчання; розкрити доцільність поетапного формулювання дидактичних завдань, вибору способу їх розв'язання, діагностики та оцінювання результатів навчання при підготовці календарно-тематичних та поурочних планів з української мови і літератури у 5 – 11 класах, а також використання структурно-логічних схем у навчально-пізнавальній діяльності; сприяти створенню методичного середовища, придатного для розвитку прогностичної компетентності учителя-словесника на основі самоаналізу для підвищення рівня мовно-літературної освіти.

У рамках роботи заходу учасникам було презентовано мінілекцію «Прогностична компетентність як чинник ефективності діяльності учителя», майстер-клас «Поетапне формулювання дидактичних завдань, вибір способів їх розв'язання, діагностика та оцінювання результатів як основа календарно-тематичного та поурочного планування з української мови і літератури у 5 – 11 класах» (Кондирєва М. М., методист відділу методики навчальних предметів та професійного розвитку педагогів Тернопільського ОКІППО). На завершення роботи учасники заходу виконали практичну роботу з обміну досвідом роботи «Репрезентація великих масивів інформації з української мови і літератури за допомогою компактних візуальних об’єктів».

Технічний супровід проведення заходу здійснила методист центру інформатики, інформаційно-комунікаційних технологій і дистанційної освіти Мочук О. Б.

Презентація «Технологічний підхід до планування освітнього процесу з української  мови і  літератури»

Немає коментарів:

Дописати коментар