середу, 14 лютого 2024 р.

Про вебінар «Викладання української мови в НУШ: можливості та виклики сьогодення (7 клас)»

 

06 лютого 2024 року майже 50 учителів української мови і літератури закладів освіти Тернопільської області – учасників інноваційного освітнього проєкту всеукраїнського рівня «Розроблення і впровадження навчально-методичного забезпечення для закладів загальної середньої освіти в умовах реалізації Державного стандарту базової середньої освіти» (у 2023-2024 навчальному році працюють у 7-х пілотних класах), учителі української мови і літератури закладів загальної середньої освіти області (у 2024-2025 навчальному році працюватимуть у 7-х класах) – узяли участь у вебінарі «Викладання української мови в НУШ: можливості та виклики сьогодення  (7 клас)». Незвичним було те, що за співпраці методиста видавництва «Ранок» Людмили ШЕВЧЕНКО та методиста відділу методики навчальних предметів суспільно-гуманітарного та естетичного циклів Тернопільського ОКІППО Майї КОНДИРЄВОЇ учителі Тернопільщини мали можливість працювати разом з учителями закладів освіти Херсонської та Донецької областей.

Метою проведення заходу є надання інформативної та методичної допомоги учителям української мови і літератури закладів загальної середньої освіти області; створення умов для розвитку в словесників професійних компетентностей галузевого спрямування в умовах реалізації нового Державного стандарту базової середньої освіти (2020); ознайомлення педагогів з особливостями  організації  навчального процесу з української мови і літератури у 7 класі НУШ за модельними програмами мовно-літературної освітньої галузі та навчально-методичними комплексами з української мови і літератури ТОВ Видавництва «Ранок».

Початком роботи слугувало ознайомлення учасників вебінару зі змістом та регламентом роботи.



Найбільш очікуваним був виступ кандидата філологічних наук, доцента кафедри української мови Харківського національного університету імені В. Н. Каразіна Інни ЛІТВІНОВОЇ, автора підручників з української мови для 5 – 7 класів НУШ. Пані Інна поділилася своїми міркуваннями про те, як зробити уроки української мови у 7 класі захопливими та ефективними в умовах викликів сьогодення, а свої міркування підкріпила цікавити матеріалами з новоствореного підручника.

Учасникам заходу було надано можливість висловитися про враження від оприлюднененої поліграфічної продукції видавництва «Ранок» у галузі мовно-літературної освіти.

Подячні слова адресуємо авторові навчальної літератури з української мови для 7 класу Інні ЛІТВІНОВІЙ, методисту видавництва «Ранок» Людмилі ШЕВЧЕНКО за можливість ознайомитися з новинками літератури видавництва «Ранок», методичним працівникам Донецького і Херсонського ОІППО за співпрацю і технічний супровід вебінару, учителям української мови і літератури ЗЗСО області за виявлену зацікавленість презентованими матеріалами.

Немає коментарів:

Дописати коментар