середу, 27 вересня 2023 р.

25 вересня стартував Всеукраїнський конкурс «Учитель року – 2024 у номінаціях «Географія», «Образотворче мистецтво», «Українська мова та література», «Фізика»

 


На виконання Указу Президента України від 29 червня 1995 року № 489 «Про всеукраїнський конкурс «Учитель року», відповідно до Положення про всеукраїнський конкурс «Учитель року», затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 11 серпня 1995 р. № 638 (зі змінами), наказу Міністерства освіти і науки України від 07.06.2023 № 705 «Про проведення всеукраїнського конкурсу «Учитель року – 2024» стартував  Всеукраїнський конкурс «Учитель року – 2024» (далі Конкурс), учасниками якого на добровільних засадах можуть бути працівники закладів загальної середньої, професійної (професійно-технічної) освіти (педагогічний стаж конкурсанта / конкурсантки має бути не менше 3-х років на дату реєстрації на конкурс). Конкурс проводитиметься у номінаціях «Географія», «Образотворче мистецтво», «Українська мова та література», «Фізика» з дотриманням законодавства України в частині забезпечення заходів безпеки, пов’язаних із запровадженням правового режиму воєнного стану в Україні.

Зареєструватися для участі у Конкурсі потрібно у період з 25 вересня до 16 жовтня 2023 року на офіційній сторінці конкурсу у розділі «Реєстрація учасників 2024» за таким покликанням: https://mon.gov.ua/ua/konkursi-dlya-pedagogiv/konkurs-uchitel-roku/uchitel-roku2024

  Конкурс проводиться у два тури. Перший тур може проходити в один або декілька етапів. Другий тур проводиться у два етапи: відбірковий та фінальний.

На кожному турі конкурсу передбачено такі випробування:

- у номінації «Географія» – «Дослідження», «Майстерка», «Практична робота», «Тестування», «Урок»;

- у номінації «Образотворче мистецтво» – «Аналіз твору мистецтва», «Майстерка», «Практична робота», «Тестування», «Урок»;

- у номінації «Українська мова та література» – «Аналіз поетичного твору», «Майстерка», «Написання есею», «Тестування», «Урок»;

- у номінації «Фізика» – «Методичний практикум», «Тестування», «Урок», «Фізичний експеримент», «Я так роблю».

Оцінювання випробувань усіх турів конкурсу здійснюватиметься за бальною системою та критеріями, затвердженими відповідним журі.

Важливість цього конкурсу для учителів надзвичайно значуща: це можливість показати свою майстерність, отримати оцінку професійного рівня та визнання як творчого вчителя, поділитися досвідом і пізнати досвід колег. Адже під час конкурсних випробувань учителі зможуть представити свої знання та уміння, продемонструвати високий рівень сформованості професійних компетентностей, що сприятиме популяризації кращих педагогічних практик та підвищенню рівня якості освіти в Україні.

Немає коментарів:

Дописати коментар