пʼятницю, 24 червня 2022 р.

Про проведення вебінару «Реалізація STEM-освіти у мовно-літературній освітній галузі (українська мова і література, зарубіжна література)»

 





24 червня 2022 року у Тернопільському ОКІППО на платформі сервісу відеоконференцій Google Meet проведено вебінар «Реалізація STEM-освіти у мовно-літературній освітній галузі (українська мова і література, зарубіжна література)», учасниками якого стали більше п’ятдесяти  педагогічних працівників - учителів української мови і літератури, зарубіжної літератури закладів загальної середньої освіти області, учителів-словесників закладів освіти учасників інноваційного освітнього проєкту всеукраїнського рівня «Розроблення і впровадження навчально-методичного забезпечення для закладів загальної середньої освіти в умовах реалізації Державного стандарту базової середньої освіти», консультантів ЦПР ПП з питань професійного розвитку учителів навчальних предметів суспільно-гуманітарного та естетичного циклів.

Мета вебінару ознайомити консультантів центрів професійного розвитку педагогічних працівників, учителів української мови і літератури, зарубіжної літератури закладів загальної середньої освіти області,  серед яких заклади – учасники інноваційного освітнього проєкту всеукраїнського рівня «Розроблення і упровадження  навчально-методичного забезпечення для закладів загальної середньої освіти в умовах реалізації Державного стандарту базової середньої освіти», з науково-методичними особливостями запровадження STEM-освіти у освітній процес і широкою палітрою відповідного методичного інструментарію щодо навчання словесності  учнів Нової української школи.

Роботу було розпочато з презентації учасникам вебінару інформації  щодо формування продуктивного освітнього середовища засобами  STEM-освіти (Людмила КУЧЕР, методист, в. о. завідувача  STEM-лабораторії Тернопільського ОКІППО), після чого було  розглянуто питання методики навчання словесності, як-от: «Упровадження STEM-освіти у мовно-літературній освітній галузі в контексті реалізації ідей Нової української школи (Майя КОНДИРЄВА, методист, в. о. завідувача відділу методики навчальних предметів суспільно-гуманітарного та естетичного циклів Тернопільського ОКІППО) та «Елементи STEM-освіти на уроках зарубіжної літератури в умовах реалізації Державного стандарту базової середньої освіти (2020) (Лідія БОРУЦЬКА, методист відділу методики навчальних предметів суспільно-гуманітарного та естетичного циклів  Тернопільського ОКІППО.  

На завершення роботи учасникам звходу було запропоновано проєкт методичних рекомендацій за підсумками проведення вебінару «Реалізація STEM-освіти у мовно-літературній освітній галузі (українська мова і література, зарубіжна література)» та рекомендаційний бібліографічний список газетно-журнальних статей з питань STEM-освіти, який уклала завідувач науково-педагогічної бібліотеки ТОКІППО Інна СІНЬКОВСЬКА.

Сіньковська І. М. Бібліографічний список газетно-журнальних статей з питань STEM-освіти.

Кондирєва М. М. Методичні рекомендації,  розроблені за результатами проведення  вебінару  «Реалізація STEM-освіти у мовно-літературній освітній галузі в контексті реалізації ідей Нової української школи»

Немає коментарів:

Дописати коментар