пʼятницю, 25 лютого 2022 р.

Про презентацію підручників української мови і літератури видавництва «Астон»

 




22 лютого 2022 року у Тернопільському ОКІППО на платформі сервісу відеоконференцій Google Meet проведено вебінар «Навчально-методичний супровід учителів в умовах реалізації Державного стандарту базової середньої освіти: особливості упровадження в Новій українській школі (5 клас)».

Мета цього заходу - надання інформативної та методичної допомоги учителям української мови і літератури закладів загальної середньої освіти області; забезпечення індивідуально-особистісного та професійно-діяльнісного рівнів підготовки педагогів, формування професійних компетентностей галузевого спрямування в умовах реалізації нового Державного стандарту базової середньої освіти; ознайомлення словесників з особливостями  організації  навчального процесу з української мови і літератури у 5 класах НУШ за модельними програмами мовно-літературної освітньої галузі та навчально-методичними комплексами з української мови і літератури ТзОВ «Видавництво Астон».

Учасниками вебінару стали більше сімдесяти учителів української мови і літератури закладів загальної середньої освіти області та педагоги закладів освіти – учасників інноваційного освітнього проєкту всеукраїнського рівня «Розроблення і впровадження навчально-методичного забезпечення для закладів загальної середньої освіти в умовах реалізації Державного стандарту базової середньої освіти».

Задля актуалізації роботи учасників заходу Майя КОНДИРЄВА (методист,   в. о. завідувача відділу методики навчальних предметів суспільно-гуманітарного та естетичного циклів  ТОКІППО) інформувала про побажання плідної праці щодо підвищення рівня професійних компетентностей учителів української мови і літератури у контексті пріоритетних завдань розвитку мовно-літературної освітньої галузі регіону від Ольги КОГУТ (заступника  директора ТОКІППО, кандидата філологічних наук, доцента) та порушила проблему компетентнісного потенціалу мовно-літературної освітньої галузі, обов’язкових результатів навчання з української мови і літератури згідно з Державним стандартом базової середньої освіти (2020).

Авторський колектив у складі доктора педагогічних наук, професора, завідувачки кафедри української мови і літератури Сумського державного педагогічного університету імені А.С. Макаренка Семеног О. М., кандидата педагогічних наук, доцента Глухівського національного педагогічного університету ім. О. П. Довженка Дятленко Т. І., учителя-методиста української мови та літератури Шосткинської гімназії Шосткинської міської ради Білясник М. Д., учителя початкових класів, спеціаліста вищої кваліфікаційної категорії Сумської ЗОШ №23 Волницької В. В. презентували підручник «Українська мова. Підручник для 5 класу закладів загальної середньої освіти», який створено відповідно до модельної програми «Українська мова. 5 – 6 класи» (автори: Голуб Н., Горошкіна О.).

Від імені авторського колективу у складі заслуженого учителя України, переможця конкурсу «Учитель року – 2015»,  співавторки підручників, авторки посібників та зошитів з української мови і літератури, авторки апробаційних навчальних матеріалів з української літератури для 5 класу пілотних шкіл у 2021/2022 н. р. Олесі КАЛИНИЧ та кандидатки філологічних наук, учителя-методиста, автора серії підручників та посібників з української та зарубіжної літератури, авторки апробаційних навчальних матеріалів з української літератури для 5 класу пілотних шкіл у 2021/2022 н. р. Світлани ДЯЧОК  слово тримала пані Світлана: вона озвучила провідну ідею підручника  «Українська література. Підручник для 5 класу закладів загальної середньої освіти», який укладено за загальною редакцією професора кафедри світової літератури Інституту філології Київського університету ім. Б. Грінченка, заслуженого працівника освіти України Ковбасенка Ю. І. за модельною програмою «Українська література. 5 – 6 класи» для ЗЗСО (автори: Яценко Т.О., Качак Т.Б., Кизилова В. В., Пахаренко В. І., Дячок С.О., Овдійчук Л. М., Слижук О.А., Макаренко В. М., Тригуб І. А.).

На завершення роботи учасникам заходу було надано можливість узяти участь у «круглому столі» «Актуальні питання навчання української мови і літератури в умовах упровадження нового Державного стандарту базової середньої освіти».

Ознайомитися зі змістом підручників з української мови інших авторів і авторських колективів можна ТУТ. 

Ознайомитися зі змістом підручників з української літератури інших авторів і авторських колективів можна ТУТ.

Немає коментарів:

Дописати коментар