середу, 3 червня 2020 р.

Освіта після пандемії: кисневу маску — учителю

Іра Донська: "Якою буде освіта після пандемії? Як відновитися після тривалого карантину і віднайти в собі нові сили? Що допоможе покращити власну продуктивність та ефективність? Чи правильно ми пишемо електронні листи? Усе це читайте в найкращих матеріалах травня від Osvitoria.Media за версією редакції".

Якою освіта має стати після пандемії? Про що мають подбати вчителі та батьки? Про це розмірковували на Міжнародній конференції «Нова норма. Освіта в епоху після COVID-19». Серед найцікавіших спікерів — переможниці Global Teacher Prize Меґґі Макдоннелл та Ендріа Зафіраку. «Тут має спрацьовувати те ж правило, що й на борту літака: спочатку кисневу маску треба натягнути собі, а вже потім — дитині. Так і в школі: найперше треба подбати про вчителя, — вважає Меґґі Макдоннелл. — У педагогів — величезне завдання: вони мають якнайкраще підтримувати учнів. Тож така «киснева маска» для вчителя — це малі класи, адекватна оплата праці та якісний професійний розвиток».

Як правильно ставити пріоритети, визначати зайве в житті і прибирати його, залишатися продуктивним попри незручності чи тривожні думки? Про це та багато іншого розповіла на вебінарі від Освіторія Хабу науковиця та психологиня Юнона Лотоцька. Знаходимо сили й нові опори та використовуємо обмеження як спосіб зрозуміти себе краще.


Самоізоляція стала справжнім випробуванням для сімейного життя: такий собі «ідеальний шторм», коли різні фактори посилюють дію інших і невпинно наближують кораблетрощу. У нашому батьківському блозі — 6 «рятівних шлюпок», які допомогли не потонути в цьому небезпечному вирі.

Станіслав Федосєєв — учитель математики та логіки, фіналіст премії Global Teacher Prize Ukraine 2017. Під час вебінару «Освіторії» Станіслав поділився лайфхаками ресурсного мислення і розповів, як вчителю стати багатшим, енергійнішим та впевненішим у собі. Ми законспектували найцікавіші його тези.

Перші тижні карантину для багатьох були найважчими. Навіть для команди «Освіторії», хоча працювати онлайн було не звикати. Ми почали проводити вебінари та чимало інших активностей у мережі — і отримувати безліч запитів. На наші онлайн-події реєструвалися понад 2000 осіб щоразу. Насправді ж — це 2000 комунікацій. І 70 % можна було б зробити ефективнішими та позитивнішими. Ми підготували добірку типових помилок, уникання яких покращило б нашу комунікацію.


Фоторепортаж з-за лаштунків знімального майданчика Всеукраїнської школи онлайн — найгучнішого освітнього проєкту цього карантину. Цього разу у фокусі — вчителі, які записували креативні та круті уроки для наймолодших школярів. Щоб написати цей матеріал, журналістці «Освіторії» Оленці Юрченко навіть довелося пройти тест на коронавірус.


Художниця Алевтина Кахідзе радить вправи з малювання, які допоможуть вашим дітям розвинути пам’ять, уяву та критичне мислення. Спробуйте — вони дуже надихають.


Немає коментарів:

Дописати коментар