вівторок, 21 березня 2017 р.

Літературне Тернопілля





15 березня 2017 року з ініціативи учителів-словесників Вільховецької ЗОШ І-ІІ ст.(директор Кравчук О.М.) на базі Тернопільської бібліотеки-музею «Літературне Тернопілля» відбувся семінар-практикум учителів української мови і літератури та зарубіжної літератури Бережанського району на тему «Музейна педагогіка на уроках української мови і літератури та зарубіжної літератури».

Перед учасниками семінару виступили Жеребецька О.М., завідувач Районного методичного кабінету Бережанської районної ради, Олійник Л.М., методист РМК. Досвідом роботи з використання елементів музейної педагогіки та краєзнавчого матеріалу на уроках української мови і літератури та зарубіжної літератури поділилися Мартинишин Р.В. та Лужна Г.К., вчителі української мови і літератури та зарубіжної літератури Вільховецької ЗОШ І-ІІ ст.. Презентувала бібліотеку-музей «Літературне Тернопілля» Компанієць Г.В., директор Тернопільської бібліотеки-музею «Літературне Тернопілля», а цікаву екскурсію «Літературне Тернопілля: від літописів до сьогодення» для учителів провела Лехіцька О.М., провідний бібліотекар цієї установи.
У рамках семінару-практикуму відбулася творча зустріч з українським науковцем, письменником, членом Національної Спілки письменників України Олегом Германом, який побажав педагогам, щоб кожен прожитий день став сходинкою у завтра, сходинкою чиєїсь долі, щастя, втрати і знахідки, був завжди неповторним відкриттям музики життя.

Немає коментарів:

Дописати коментар