вівторок, 28 лютого 2017 р.

Відбулося засідання школи молодого учителя української мови і літератури (мовний практикум «Технологія розвитку мовлення учнів»)


 27 лютого цього року вчетверте у формі мовного практикуму проведено заняття школи молодого учителя української мови і літератури «Технологія розвитку мовлення учнів».
Метою цього методичного заходу є узагальнення і систематизація відомості із сучасної методики навчання української мови і літератури про особливості розвитку мовлення учнів; з’ясування запитів молодих учителів-словесників щодо напрямів надання їм методичної допомоги із зазначеного питання; розвиток умінь педагогів моделювати уроки словесності, спрямовані на розвиток комунікативної компетентності учнів.
Роботу розпочато із обговорення проблем уроку словесності як основної організаційної форми навчання. Далі учасники методичного заходу зясували суть понять «мовленнєва норма», «лінгвістичний аналіз тексту» та окреслили шляхи формування культури мовлення учнів.
На етапі практичної діяльності було презентовано систему вправ комунікативного спрямування для розвитку мовлення учнів, критерії оцінювання висловлень учнів у форматі  ЗНО з української мови і літератури. Підбиття підсумків роботи здійснено у формі обговорення особливостей побудови висловлення у форматі ЗНО «Культура мови – це духовне обличчя людини».  
Як результат рефлексії – кожен учасник засідання, побувавши у ролі екзаменатора ЗНО, висловив свої враження!!!

Основні напрямки роботи з розвитку звязного мовлення учнів

Лінгвостилістичний аналіз художнього тексту

Підготовка до ЗНО учнів 5 - 11 класів ЗНЗ

Немає коментарів:

Дописати коментар