середу, 30 листопада 2016 р.

Семінар-практикум для слухачів школи молодого вчителя

28 листопада цього року втретє у формі семінару-практикум проведено заняття школи молодого учителя української мови і літератури «Сучасний урок словесності: типологія уроків, форми їх проведення»

Метою  методичного заходу є узагальнення і систематизація відомостей із сучасної методики навчання української мови і літератури про типи уроків словесності і форми їх проведення; з’ясування запитів молодих учителів-словесників щодо напрямів надання їм методичної допомоги із зазначеного питання; розвиток умінь педагогів моделювати уроки різних типів та форм проведення.
Роботу розпочато із обговорення проблеми підготовки цікавого уроку. Далі учасники методичного заходу під керівництвом Царик Л.І., доцента кафедри  теорії і методики української та світової літератури Тернопільського національного педагогічного університету ім. Володимира Гнатюка, кандидата філологічних наук, та методиста ТОКІППО Кондирєвої М.М. з’ясували особливості типології уроків української мови і літератури та специфіку їх проведення. На етапі практичного застосування отриманої інформації було переглянуто відеозапис інтерактивного уроку української мови у 6 класі «Основні способи словотвору» та обговорено його і запропоновано відповідні матеріали для моделювання уроку української літератури «Тарас Шевченко. «За сонцем хмаронька пливе», «Садок вишневий коло хати…». Картини довколишнього світу, природи у поезії…» із застосуванням різних технологій навчання (більше десяти). Підбиття підсумків роботи здійснено у формі обговорення результатів моделювання та з’ясування сучасних вимог до уроку словесності.  

Як результат рефлексії – жоден учасник засідання не скористався правом озвучити інформацію про те, що марно потрачено час!!!

Немає коментарів:

Дописати коментар